Aktiviteter & tips

Kiosken på Södersveds havsbad drivs av eventföretaget Aktiv Skärgård, som erbjuder massor av roliga sommaraktiviteter, så som hoppborgar, kajakuthyrning och sorbbollar m.m. Aktiv skärgård arrangerar även möhippor, svensexor och företagsevent.

För mer information besök http://www.aktivskargard.se

————————————————————————————–

Aktiviteter i omgivningen

Med sina tiotusen öar är Värmdö kommun unik eftersom den inte har något fastland, utan endast består av öar. Många av dessa är enbart kobbar och skär, några dussintals öar är minimalt bebodda, de flesta större öarna har broförbindelse och därmed en större befolkning. Hit räknas Ingarö med ca tretusen bofasta, antalet invånare mångdubblas dock under sommartid.

Närmaste tätort (5 km) Gustavsberg är vida känd för sin porslinsfabrik med samma namn. Här finns butiker, post, livsmedel, muséer, kulturbebyggelse, vårdcentral, apotek och restauranger.

Större köpcentum finns i Mölnvik som nås via buss eller bil eller promenad (1 mil).

Vill man njuta av skärgården så kan man ta bilen eller bussen till Stavsnäs (cirka 30-45 min) där det finns en brygga för de kända Waxholmsbåtarna, som inte bara går i skärgården utan också in till Stockholm. För att nå Stockholms centrum på ett snabbare sätt, tar man antingen bilen till Gustavsbergs infartsparkering där det finns många motorvägsbussar att välja emellan eller tar bussen från Ingarö kyrka efter 1500 meter promenad från campingplatsen till busshållplatsen.

För golfentusiaster finns fyra attraktiva golfbanor att välja mellan, den närmaste ligger inom synhåll från campingen.